Szent Miklós Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium

Szent Miklós Hét 2023.

Az idei tanévben is megszerveztük hagyományainkhoz híven a Szent Miklós Hetet, mely keretein belül változatos programokban vettek rész a szentmiklósos gimnazisták erősítve egymásban az összetartozás jelentőségét.

A hétfői napot a görögkatolikus adventi koszorú 3. gyertyájának meggyújtásával kezdtük, melynek fotói az adventi cikkünkben található meg. Délután közösen néztük meg David Safier: Jézus engem szeret című alkotását, majd közösen beszéltük meg a látottakat. A Rákóczi Szövetség támogatásának köszönhetően a film alatt ropogtatni való is rendelkezésünkre állt.

 

December 5-én kedden diákjaink piros színű ruhákba bújtak, melynek eredménye beleszámított az egész héten át ívelő osztályok közti vetélkedőbe. A Rákóczi Szövetség támogatásával a piros ruhás osztályok finom süteményt kaptak ezen a napon.

 

Délelőtt megérkezett iskolánkba Szent Miklós követe, aki minden osztályt meglátogatott és finom csokoládéval jutalmazta az őt énekszóval köszöntő diákokat. Szent Miklós napjáról a délben kezdődő Szent Liturgián emlékeztünk meg.

 

Ezen a napon is tovább folytatódott az osztályok közti vetélkedősorozat. Mókás, ugyanakkor agyat megtornáztató feladatok után végzős diákjaink Miklós püspök életének két jelenetét adták elő alsóbb éves diáktársaiknak. Ezt követően az osztályok közösen énekeltek karácsonyi énekeket, majd az estét közös tánccal zártuk.

 

A Szent Miklós Hét ötödik, egyben utolsó napján kihasználva a napsütést és jó időt a Bessenyei téren futottak egy kört diákjaink tanáraik kíséretében.

Eredményhirdetés jövőhéten!