Szent Miklós Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium

Kárpát-medencei Középiskolás Vezetői Fórum 2023.

A Rákóczi Szövetség helyi szervezetének vezetőjeként két diákkal: Milló Dalmával és Ádám Tiborral február 24-én pénteken Budapestre utaztunk, ahol 500 Kárpát-medencei diákkal együtt töltöttünk egy hétvégét; és ott érdekes eseményeken, programokon vehettünk részt.2023. 02. 24-én pénteken elfoglaltuk a szállást a Budapest Hotelben, egy 14 emeletes kör alakú szállodában, ahol csodálatos volt a kilátás, a mi szobánk a Parlamentre nézett.
Az esti megnyitón, a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban Csáky Csongor elnök úr és Panyi Miklós a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára köszöntött minket, majd a diákokat csoportokba osztották: ismerkedős játékok és beszélgetés következett. Az este végén kreatív fotókat készítettek a csoportok, melyek like-versenyen vettek részt. Milló Dalma csoportja nyerte meg a versenyt, a cikk alatt megnézhetitek a győztes képet. Eközben a tanárok is kötetlen beszélgetés mellett ismerkedtek egymással, saját szervezeteikről, tapasztalataikról meséltek. 25-én, szombaton délelőtt a Kossuth téren, a parlament előtt készítettünk néhány fényképet, majd átvonultunk a Nemzeti vértanúk emlékművéhez, ahol megemlékezésen és koszorúzáson vettünk részt a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából. Délután kerekasztal beszélgetés volt, melyet Kiss Róbert Richárd, Prima Primissima díjas kommunikációs szakember vezetett. Részt vettek még rajta: Kollár Lajos orvosprofesszor, a Professzorok Batthyányi Körének elnöke, Pólus Enikő mentálhigiéniás szakember és Diller Kevin a Mobilfox alapítója, akik értékes tapasztalatokat osztottak meg a fiatalokkal a jövőjük tervezésével kapcsolatban.
Este a Magyar Nemzeti Színházban Wass Albert Tizenhárom almafa című darabját néztük meg, ahol Bodrogi Gyulát is láthattuk más neves színészek mellett. 26-án, vasárnap Vass Vilmos egyetemi tanár, oktatáskutató előadását hallgattuk meg a motivációról, majd elbúcsúztunk az újonnan megismert rákóczis barátainktól és indultunk haza Nyíregyházára.
Nagyon tartalmas, élményekkel teli időt töltöttünk együtt, sok új baráttal ismerkedtünk meg.
Smidné Hetey Rita tanárnő a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének vezetője