Szent Miklós Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium

Ifjúsági imaest

2024 február 29-én a Nyíregyházi Egyházmegye ifjúsági imaestre hívta a fiatalokat, amelyen intézményünk diákjai is részt vettek. A diákok részletes beszámolóit és élményeit lentebb olvashatják.
,, Nagyon megörültem, mikor megtudtam, hogy egy év kihagyás után újra megrendezésre kerül az ifjúsági imaest a Szent Miklós Görögkatolikus Székesegyházban. Több mint százötven fiatallal és kísérőikkel együtt vehettem részt ezen az eseményen. A rendezvényt egy ismerkedős játékkal kezdtük, melyben nemcsak egymást, hanem önmagunkat is jobban megismerhettük. Ezt követően hallhattunk két nagyon szép tanulságtételt, melyekből nagyon sokat tanulhattunk. Az imaest talán legszebb mozzanata az volt, amikor gyertyafényben énekeltünk. A program zárásaként Szocska Ábel a Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke intézett hozzánk beszédet, melyben kiemelte, hogy az egyháznak mennyire fontosak vagyunk mi fiatalok. Az imaest után a székesegyház parókiáján fogyaszthattuk el közös vacsoránkat, mely alatt végig velünk volt püspök atya, aki a kérdéseinkre is szívesen válaszolt.”
(Sánta Szabolcs 12.A)
„Február utolsó napján került megrendezésre a Nyíregyházi Egyházmegye szervezésében az ifjúsági imaest. Ez nem az első imaest volt, amin részt vettem. Amikor megtudtam, hogy ismét lesz, akkor már biztos voltam benne, hogy fogok menni. A tanúságtételek hallgatása, a sok-sok fiatallal együtt imádkozás és éneklés felemelő érzés volt. Úgy gondolom, hogy a nagyböjt az elcsendesedés, a befelé fordulás időszaka. Ilyenkor kifejezetten szükségünk van arra, hogy kiszakadjunk a megszokott kerékvágásból. Remek alkalom volt a húsvétra való lelki felkészülésre és a többi fiatallal való ismerkedésre is.”
(Manzák Sára 12.A)